Dental İmplantlar

Dental implant, kaybedilen dişlerin yerine takma diş veya köprü gibi diş protezlerini desteklemek için takılan vidalardır.

Dental implant, çeşitli nedenlerle kaybedilen dişlerin yerine yapılacak takma diş veya köprü gibi diş protezlerini desteklemek için çene kemiğine yerleştirilmiş ve kök görevi gören vidalardır. Biyouyumlu titanyumdan yapılan implant diş kişiye herhangi bir zarar vermeden doğrudan kemik yüzeyine kaynaşma özeliğine sahiptir. İmplant günümüzde doğal dişlere en yakın alternatiftir.

Dental İmplantlar

Dental İmplantların Avantajı Nedir?

Dental İmplant

İmplant Kimler için Uygundur?

İmplant diş tedavisinin başarısı; çene kemiğinin yoğunluğuna ve kemik gelişimini tamamlayıp tamamlamadığına ve diş hekiminin tecrübesine bağlıdır.

İmplantlarda genelde üst yaş sınırlaması yoktur, kemik gelişimi evresini tamamen doldurmuş (Özel bir durum olmadıkça 18 yaşını doldurmuş olan) ve oluşacak olan yaraların iyileşmesini geciktirecek bir rahatsızlığı olmayan bütün hastalar bu tedaviyi tercih edebilirler. Tüm bunlar haricinde ileri seviye diyabet(kontrolsüz diyabet), kalp rahatsızlıkları ve kan pıhtılaşmasına dair sorunu olan hastalar işlem öncesinde ilgili dalların hekimlerden mutlaka onay almalıdır.

İmplant Tedavisi

İlk olarak dişsiz alanın implant tedavisi için uygun olup olmadığı değerlendirilir: Genel sağlık durumu hakkında alınan detaylı bilgi alınır. Panoramik filim ve ilgili bölgelerden üç boyutlu görüntü (tomografi) alınarak kemik hacmi ve kalitesi değerlendirilir. İmplant tedavisinin planlaması yapılır.

İmplant tedavisi ise genel olarak iki aşamadan oluşmaktadır. Bu aşamalar cerrahi ve üst yapı aşamasıdır. Bazı özel durumlarda bu iki aşama aynı anda yapılabilmektedir. Bunun yapılıp yapılamayacağına ve uygunluk durumunuza göre uzman hekiminiz karar vermelidir.

Cerrahi Aşama

Lokal anestezi sonrası ilgili çene kemiğine implantın kalınlığı ve boyuna uygun kontrollü bir yuva hazırlanır ve implant yerleştirilir. İmplant yerleştirildikten sonra, iyileşme döneminde implant üzerinde kalacak olan vidalar yerleştirilir ve 2-4 ay gibi bir iyileşme dönemi beklenir.

Üst Yapı Aşaması

İyileşme süresi bittiğinde ve yerleştirilen titanyum implant çevre kemiklere tamamen kaynadıktan sonra implanta üst yapı uyumlanabilir. Üst yapı üzerine de uygun diş protezi yapılır.

İmplant Tedavisi

İmplant Uygulandıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

İmplant Cerrahi İşlemle İlk Yerleştirildikten Sonra

Cerrahi işlem sonrasında, sigara ve alkol kullanımı iyileşme sürecini olumsuz olarak etkiler. Sigara kullanan hastaların, en azından tedaviye başlamadan 15 gün önce ve tedaviden sonra 1 ay sigara içmemeleri özellikle belirtilir.

İmplant Cerrahisi Sonrası İyileşme Döneminde ve İmplantlar Yapıldıktan Sonra

İmplantın uzun dönem başarılılığı için en önemli faktörlerin başında iyi bir ağız hijyeni geliyor. implant kaybının en büyük nedenlerinden birisi olan implantı çevreleyen dokuların iltihabına engel olmak için rutin diş fırçalama dışında ulaşılması zor olan bölgeler diş ipi ve arayüz fırçası ile temizlenmelidir.

İmplant Tedavisi