Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi

Ağız diş ve çene cerrahisi; ağız, dişler ve çeneleri kapsayan yüzün ve boynun belli bir kısmı ile bu bölgelerdeki tüm yumuşak ve sert dokuların hastalıkları ve bozuklukları ile ilgilenen bir bölümdür.

Ağız diş ve çene cerrahisi; ağız, dişler ve çeneleri kapsayan yüzün ve boynun belli bir kısmı ile bu bölgelerdeki tüm yumuşak ve sert dokuların hastalıkları ve bozuklukları ile ilgilenen bir bölümdür. Sıklıkla yapılan işlemler şunlardır.

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi

Diş Çekimi

Diş çekimi, diş çürükleri yada diş eti hastalıkları nedeniyle ağızda tutulması mümkün olmayan yada önerilmeyen dişlerin lokal, genel, intravenöz anestezi veya bir kombinasyonu ile dişin kemikteki soket denilen yuvasından cerrahi müdahale ile çıkarılması işlemidir.

Diş Çekimi

Günümüzde diş çekimi gerektiren durumları şu şekilde sıralayabiliriz.

Diş Çekimine Engel Olan Durumlar

Lokal Kontrendikasyonlar

Genel Tıbbi Kontrendikasyonlar

Diş Çekiminden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş Çekimi Sonrası Yara Ne Zaman Kapanır?

Genel olarak diş çekildikten sonra diş boşluğu 4 hafta gibi bir süre içerisinde kapanmaktadır. Ancak bazı kişilerde bu süre kısalabileceği gibi uzama ihtimalide vardır. Özellikle yaşlı ve çeşitli hastalıklara sahip olan kişilerde ve çekim yapılan dişin büyüklüğüne göre yara yerinin kapanma süresi artacaktır.